V Milevsku zmodernizovali penzion. Zvou i na poctivou kuchyni a vlastní pivní speciály





















Právě penzion prošel změnou, kterou svým návštěvníkům v létě poprvé představil. Přibylo mu jedno podkrovní patro, kapacita narostla na 30 míst, a kromě moderních pokojů a apartmánů nabízí také moderní systém online rezervací a bezkontaktní recepci. „Na webu si můžete v online rezervačním systému vybrat datum pobytu a pokoj a pak si vše spravovat v aplikaci ve svém chytrém telefonu. Po zaplacení získáte unikátní kód, který vám otevře dveře penzionu, ať přijedete kdykoliv během vámi zaplacené doby,“ přibližuje systém provozovatel Jan Čeřovský. Penzion si díky této službě oblíbili lidé, kteří hodně pracovně cestují a potřebují se ubytovat například během noci.
„Pokud ovšem nejste milovníky technologií, lze samozřejmě všechno provést klasicky, naše obsluha je všem k dispozici,“ doplňuje. Díky své poloze je penzion skvělým středobodem pro turisty, kteří chtějí poznat krásy severu jižních Čech. V nabídce najdete i pobyty na míru, například business balíček nebo nabídku pro romantiky. Pobyt můžete také zakoupit jako dárek.
Snídaně také pro veřejnost
S rozšířením ubytování souvisí nabídka snídaní, které jsou vždy v ceně pobytů a podávají se v pivnici. Nově je to formou bufetu, ve kterém najdete studené i teplé, sladké i slané. Snídaně je také jako novinka nabízena veřejnosti. Přijít mohou i lidé, kteří jsou ubytovaní v okolí, ale jejich penziony tuto službu nenabízejí. Nabídkou snídaní pro všechny se změnila otevírací doba pivnice, která je nyní k dispozici od 7 hodin ráno.
Prostor pivnice se dá přizpůsobit jakékoliv soukromé akci. Taneční parket, místo pro kapelu, 65 míst k sezení. Příprava tabule na přání zákazníka je samozřejmostí.
Součástí domu U Broučka je také moderní plzeňská restaurace. Zakládá si na čerstvých a opravdových surovinách, jídelní lístek se tedy mění se sezonou. Na podzim se můžete těšit na zvěřinu nebo svatomartinskou husu. A možná k vašemu překvapení najdete v nabídce také českou pizzu. „Já jsem její milovník, takže jsem si ji do lístku zařadil kvůli sobě, protože v okolí není místo, kam bych si na dobrou pizzu zašel. K mému potěšení si ji oblíbili i zákazníci,“ vysvětluje Čeřovský, který je zároveň i šéfkuchařem. A co znamená česká pizza? Těsto je italské, tenké a z italské mouky. To, co je na pizze české, je její bohatá obloha. Tím se liší od té italské, na kterou se dávají ingredience jen poskrovnu.
Každé jídlo má svůj talíř
Co byste neměli z nabídky jídel vynechat? To je pro Jana Čeřovského těžká otázka. Jak sám říká sto lidí, sto chutí. Určitě by ale pozval všechny ty, kteří mají rádi klasickou českou poctivou kuchyni. „Bramborová kaše je u nás opravdu z brambor, stejně jako knedlíky plněné uzeným masem. Pro brambory i uzené máme své speciální lokální dodavatele. Náhražky a polotovary byste u nás nenašli. Navíc každé jídlo má u nás svůj talíř.“ Lístek je sestaven tak, aby si vybral opravdu každý. Milovník české kuchyně, dítě i vegetarián.
Kromě snídaní, poledního menu a jídelního lístku je tým restaurace schopný zajistit catering na jakoukoliv party, oslavu, svatbu, zahradní party, firemní večírek, sportovní akci, konferenci či jiné společenské příležitosti.
Rozvážková služba je pro restauraci samozřejmostí, kterou ještě posílila koronavirová krize. Můžete si objednat nejen dovážku snídaně či oběda, ale dokonce i svačinové balíčky třeba pro zaměstnance své firmy.
Párování jídla a piva
Nedílnou složkou Broučka je pivnice, kde můžete kromě klasického plzeňského piva ochutnat i vlastní pivní speciály, například Nachmelenej Brouk 12. Jeho originální recepturu vymysleli místí štamgasti. Pivo si můžete dát na místě nebo si je zakoupit domů.
„Mnoho lidí zná vinné párování, ale párování piva s jídlem mnohé překvapí. Takže pořádáme i degustační večeře, kde párujeme jídlo a pivo. Například k dezertům je pivo úžasné. Ale pokud přijdete kdykoliv na jídlo, náš personál vám poradí, jaké pivo se k vybranému pokrmu hodí,“ vysvětluje Čeřovský, který se učí sládkovskému řemeslu. Podle něj už pivo není dávno pouze záležitost mužů. Zatímco muži jsou, co se piva týká, spíše konzervativní a mají rádi to své, ženy se nebojí experimentovat a ochutnávat novinky.
Dveře jsou U Broučka otevřené novým zaměstnancům. Ti nemusí mít ani výuční list, stačí zapálení a chuť učit se novým věcem.
O všech akcích, které se chystají, se včas dozvíte na webových i facebookových stránkách pivnice a restaurace U Broučka.
PIVOVAR
Dům na rohu náměstí s číslem popisným 18 je využíván jako hostinec a již od roku 1759 je nejstarší nepřetržitě fungující podnik v Milevsku. Vždy se zde scházeli lidé jakéhokoli věku a společenského postavení. Čepovalo se tady pivo převážně tehdejších i současných regionálních pivovarů. Od roku 1996 až dodnes nabízí pivnice plzeňské pivo s tankovou technologií bag in box. V roce 2019 uvařili společně s minipivovarem Beznoska Prosek první spodně kvašený ležák plzeňského tipu, podle originální receptury složené samotnými milevskými štamgasty. Na čepu naleznete mimo tohoto Ležáku Nachmeleného Brouka 12 postupně během roku i svrchně kvašená piva, sezónní speciály z různých druhů sladů, chmelů či pšenice s rozmanitými chutěmi a vůněmi vařené převážně námi z českých minipivovarů.
Diskuse k článku