Třeboňští rybáři zvou na výlov Rožmberka. Zde je program


Účast na výlovu přislíbil i sám Jakub Krčín z Jelčan a Sedlčan.
Program na rybníku a na hrázi Rožmberku
První zátah začíná vždy ráno v 7.00 hodin a poté následuje zpracování zátahu: třídění, brakování a odvoz kaprů. Návštěvníci mohou sledovat tradiční rybářské řemeslo v praxi.
Většinou bývá ještě jeden zátah. Ten pak je podle okolností kolem poledne.
Gastronomická nabídka: Návštěvníci mohou po všechny tři dny ochutnat rybí speciality: například rybí polévku, filety z ryb nebo kapří hranolky. V nabídce budou také vyhlášené řízky Třeboňských baštýřek a Jihočeské Jerky ze sušeného rybího masa. Samozřejmě k dispozici budou také nápoje: pivo, víno, nealko nebo káva. K prodeji budou pro zájemce také ryby uzené a paštiky.
Občerstvení a možnost posezení pořadatelé nachystají v krytých prostorách na hrázi.
Pro dětské návštěvníky bude pod hrází rybníka Rožmberk po všechny tři dny připravené zázemí v podobě dětského koutku.
Na historických sádkách pod hrází bude možnost chytání ryb, zhlédnout ukázky rybářského nářadí a rybářské techniky. Návštěvníci si budou moci prohlédnout i malé muzeum rybářství.
V prostorách sádek také bude prezentace třeboňské Střední školy rybářské a vodohospodářské, Jihočeské univerzity a Jihočeského kraje.
Na výlovu v sobotu 12. a v neděli 13. října budou vařit Eduard Levý z Rybářské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a mistr kuchař Petr Stupka.
K dobrá náladě zahraje dechovka Jižani, v sobotu 12. října od 10 do 13 hodin a v neděli 13. října od 9 do 12 hodin.
Samozřejmostí bude prodej živých ryb přímo na hrázi, parkování a řízení dopravy návštěvníků nebo mobilní WC.
Diskuse k článku