Strakonický pivovar nabízí Velikonoční zelené pivo - Jižní Čechy Teď!
1. 4. 2022 9:27

Strakonický pivovar nabízí Velikonoční zelené pivo

STRAKONICE - Strakonický pivovar letos poosmé uvařil velikonoční zelený pivní speciál, který si pivaři velmi oblíbili. Zároveň věří, že tak pomůže po pandemii covidu přilákat zpět do restaurací a hospod nejen štamgasty, ale i sváteční návštěvníky. Zelené pivo současně míří do prodeje ve zcela novém designu.

Velikonoční zelené je od tohoto týdne v prodeji v Pivovarské prodejně na strakonickém Podskalí, ve vybraných prodejnách COOP, kde se bude pivo nabízet v zelených půllitrových lahvích a hlavně v restauracích a hospodách, kde mají na čepu pivo ze Strakonic. Zájemci si velikonoční speciál budou moci zakoupit i v exkluzivním dárkovém balení po třech lahvích.

„Jedná se o zelený ležák dominantní hořké chuti. Dvanáctistupňové pivo je s obsahem alkoholu 4,8 procenta,“ uvádí sládek pivovaru Dudák Vlastimil Matej. Strakonický pivovar očekává, že prodej bude atakovat rekordní hranici z roku 2019, tedy doby před pandemií covidu. Tehdy lidé vypili celkem 420 hektolitrů piva, což představuje 84 tisíc piv. „V předcovidových časech se Velikonoční zelené těšilo každoročně narůstající oblibě nejen v lahvové, ale i čepované podobě. Věříme, že i letos pomůže našim odběratelům přilákat do svých restaurací a hospod nejen štamgasty, ale i sváteční návštěvníky,“ uvedl sládek Matej.

Speciál ze Strakonic navíc budou moci lidé zakoupit nejen ve více než 150 podnicích na jihozápadě Čech, ale také v Praze, středních Čechách, na Brněnsku a v několika restauracích v Maďarsku a na Slovensku.

Pro jeho vaření sládci použili moravský slad z humnové sladovny a upravený žatecký chmel. Stejně jako ostatní strakonická piva i Velikonoční zelené kvasilo v otevřených kádích na spilce a dozrávalo 40 dnů v ležáckém tanku. Základem zelené báze, která se do piva přidává před jeho zfiltrováním, je bylina – kopřiva dvoudomá, díky níž má Velikonoční zelené svěží zelenou barvu a současně si pivo zachovává svoji původní chuť.

Monika Prokýšková
Monika Prokýšková

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.