Rychlá rajčatová polévka - Jižní Čechy Teď!
7. 5. 2020 12:13

Rychlá rajčatová polévka

Zobrazit galerii (2)
Rychlá rajčatová polévka
Rajčatové polévka patří od dětství k mým nejoblíbenějším. V sezóně ji dělám ze sladkých rajčat ze zahrádky a když zrovna není ta možnost, tak je skvělá i z pasírovaných rajčat ze skla.

Rychlá rajčatová polévka - Jižní Čechy Teď!

 

Ingredience: 1 sklenice pasírovaných rajčat nebo 1 kg čerstvých rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 střední cibule, 1 střední mrkev, 1,5 l zeleninového vývaru (dle potřeby lze přidat), 1 lžíce hladké mouky, olivový olej, čerstvá bazalka, sůl, pepř, bobkový list, cukr dle chuti, parmezán k podávání

Ve větším hrnci si na kapce olivového oleje orestuji najemno nakrájenou cibuli dosklovata. Přisypu také najemno nastrouhanou mrkev a restuji společně cca 3 minuty. Poté přidám rajčatový protlak a mouku. Je důležité nechat směs za důkladného míchání orestovat, aby protlak ztratil svou štiplavou chuť. Teď přijdou řada na pasírovaná rajčata, vývar, sůl, pepř, bobkový list a bazalka. Nechám společně povařit cca 10 minut a rozmixuji tyčovým mixérem. Osobně mám ráda polévku hodně jemnou, tak ji ještě před podáváním propasíruji. Nyní už polévku nevařím, jen dochutím solí a cukrem. Podávám posypanou čerstvě mletým pepřem a parmezánem.

Teď už jen dobrou chuť!

vaše jihočeská kuchařka Karolína

Karolína Souhradová

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.