DOBROTY: Čočkový salát s pečenou mrkví a fetou
Lehký salát, který si můžete připravit den předem a pak si ho nachystat s sebou do krabičky na oběd. Skvěle chutná studený, zasytí a navíc vás potěší svou svěží kombinací chutí.
Lehký salát, který si můžete připravit den předem a pak si ho nachystat s sebou do krabičky na oběd. Skvěle chutná studený, zasytí a navíc vás potěší svou svěží kombinací chutí.
Lehký salát, který si můžete připravit den předem a pak si ho nachystat s sebou do krabičky na oběd. Skvěle chutná studený, zasytí a navíc vás potěší svou svěží kombinací chutí.
Správnou odpověď poslala a byla vylosována Zdena Šťastná z Družstevní 248 v Táboře. Získává poukaz v hodnotě 500 korun k volnému využití v areálu penzionu, v herně, restauraci, golfu nebo třeba ubytování. K vyzvednutí bude v redakci Týdeníku Táborsko od čtvrtka 27. února.
Muffiny naslano a ještě zdravě? Ano, jde to. Upečte si s námi tyto tuňákové.
Tradice s vůní perníkuRodinný příběh začal ještě před revolucí, kdy se u Hejhalů pekly domácí perníčky. Mezi přáteli byly vyhlášené, a tak je začali péct ve stále větším a větším množství. Po revoluci však vstoupily v platnost nové hygienické normy a pravidla, proto potřebovali nové a větší výrobní prostory. Nejprve…
Jedno těsto, na které máte vše doma. Z půlky můžete připravit rohlíky a z druhé housky nebo bulky.
Tento dezert je hotový doslova vmžiku a je opravdu výborný. Můžete ho servírovat ve skleničkách nebo miskách a použít vždy to ovocem které zrovna máte doma.
Rychlá a zdravá pomazánka, kterou můžete pro chuť doplnit černými olivami. Stačí vše dát do mixéru a je hotovo.
Když jsem uvařilo toto jídlo, řekl mi manžel, že by k té čočce bylo dobré uzené. Ovšem čočka je tady v roli hlavního jídla, které můžete podávat s rýží nebo chlebovými plackami.
Tento cheesecake je ideální volbou pro všechny, kdo si chtějí dopřát něco sladkého, ale zároveň lehkého. Ovesná krusta s medem dodává jemnou křupavost, zatímco náplň z ricotty, tvarohu a banánů je nadýchaná, svěží a přirozeně sladká. Bez zbytečného cukru, zato plný chuti!
Bez kynutí a výživné díky bílému jogurtu. Upečte si domácí bagely.
Rádi byste uvařili zeleninovou polévkou, ale potřebuje ji servírovat co nejdříve. Uvařte tuto bleskovku.
Pečený králík je klasikou nejen na českém, ale třeba také na francouzském stole. Pokud už ale nevíte, na jaký způsob ho upéct, vyzkoušejte s námi řecký nádech.
Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Dortovou formu o průměru 22 cm vyložte pečicím papírem. Připravte si korpus. V míse smíchejte 250 g hladké mouky, 15 g kakaa, špetku soli a dejte stranou. V hrnku dobře promíchejte 240 ml podmáslí a červenou potravinářskou barvu (můžete použít práškovou, tekutou nebo gelovou)….
Operte si 40 g rukoly a spařte ji litrem horkého drůbežího vývaru. Nechte minutu odležet, sceďte a vývar si ponechte. Nastrouhejte si na jemno 60 g parmazánu, k němu přidejte 3 stroužky prolisovaného česneku, 20 g nasekaných vlašských ořechů, 1 žloutek, 40 g olivového oleje a spařenou rukolu. Zamíchejte. Nakrájejte…
Plechovku cizrny slejte a propláchněte ji vodou. Kuličky cizrny rozložte na plech vyložený pečicím papírem, posypejte ji uzenou paprikou a dej péct na 10 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Mezitím si nakrájejte salátovou okurku a červenou cibuli a dejte do mísy. Oloupejte si granátové jablko a přidejte také…
Na menší pánev si nasypte hrneček ovesných vloček. Ty postupně zalévejte mlékem. Množství mléka záleží na vás podle toho, jak hustou kaši máte rádi. Mléko přilévejte postupně a za stálého míchání přiveďte kaši k varu. Povařte přibližně dvě minuty a kaši přendejte do misky. Do horké kaše zamíchejte lžičku medu…
Lehký salát, který si můžete připravit den předem a pak si ho nachystat s sebou do krabičky na oběd. Skvěle chutná studený, zasytí a navíc vás potěší svou svěží kombinací chutí.
Správnou odpověď poslala a byla vylosována Zdena Šťastná z Družstevní 248 v Táboře. Získává poukaz v hodnotě 500 korun k volnému využití v areálu penzionu, v herně, restauraci, golfu nebo třeba ubytování. K vyzvednutí bude v redakci Týdeníku Táborsko od čtvrtka 27. února.
Muffiny naslano a ještě zdravě? Ano, jde to. Upečte si s námi tyto tuňákové.
Tradice s vůní perníkuRodinný příběh začal ještě před revolucí, kdy se u Hejhalů pekly domácí perníčky. Mezi přáteli byly vyhlášené, a tak je začali péct ve stále větším a větším množství. Po revoluci však vstoupily v platnost nové hygienické normy a pravidla, proto potřebovali nové a větší výrobní prostory. Nejprve…