Polévkový festival: Po africké pochoutce s arašídy od Kateřiny Čápové se jen zaprášilo - Jižní Čechy Teď!
5. 4. 2025 18:12

Polévkový festival: Po africké pochoutce s arašídy od Kateřiny Čápové se jen zaprášilo

Polévkový festival
Polévkový festival
Polévkový festival
Polévkový festival
Polévkový festival
Polévkový festival
Polévkový festival
Polévkový festival
Polévkový festival
Polévkový festival
Polévkový festival
Polévkový festival
Zobrazit galerii (13)
Polévkový festival

PÍSEK – Palackého sady v Písku se v sobotu 5. dubna proměnily v kulinářské centrum města. Konal se zde další ročník Polévkového festivalu, který přilákal desítky milovníků dobrého jídla. Návštěvníci mohli ochutnávat polévky z různých koutů světa, od klasických českých receptů až po exotické speciality. K pohodové atmosféře přispěla i živá hudba a stánky s dalšími pochoutkami.


Polévkový festival: Po africké pochoutce s arašídy od Kateřiny Čápové se jen zaprášilo - Jižní Čechy Teď!

Pozornost budila také Kateřina Čápová z Písku, která se jinak věnuje výrobě marmelád pod značkou Slunce ve skle. „Říkala jsem si, že když už vařím hodně polévek, můžu je zkusit představit veřejně,“ vysvětlila svou účast. Polévkový festival uvítala jako první příležitost vyzkoušet něco nového – a podle ohlasů tu nejspíš bude znovu.

Kateřina Čápová nabídla dvě netradiční polévky. První byla polévka z červené čočky s kari a opečeným balkánským sýrem, druhou pak africká arašídová s cizrnou, kapustou, batáty a arašídovým máslem, ozdobená koriandrem a praženými buráky. „Arašídová polévka se vyprodala úplně. Lidé se vraceli, chutnalo jim to, takže jsem měla velkou radost,“ dodala.

Při výběru receptů sázela na originalitu. „Chtěla jsem něco neobvyklého, aby se chutě neopakovaly. Kdybych přivezla bramboračku, snadno bych splynula s ostatními. Takhle jsem věděla, že se odliším,“ vysvětlila. Ohlas návštěvníků jí dal za pravdu.

Kromě polévek zaujala i její hlavní činnost – marmelády a ovocné zavařeniny. Lidé je mohou zakoupit na trzích, ve farmářských obchodech v Písku nebo přímo u autorky po domluvě přes Facebook. Pokud se polévkový festival uskuteční i příští rok, je dost možné, že Kateřinu Čápovou potkáte znovu – s dalšími neotřelými chutěmi.

Petr Eliáš
Petr Eliáš

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.