Pečení bez váhy


Přepočet na polévkové lžíce:
100 g hladké nebo polohrubé mouky je 6 PL
100 g hrubé mouky je 5 PL
100 g cukru krupice je 4,5 PL
100 g cukru moučka je 6,5 Pl
100 g oleje nebo sádla je 8 PL
100 g mléka je 8 PL
100 g marmelády je 3 PL
100 g mletých oříšků je 10 PL
100 ml vody je 8 PL
100 g strouhané čokolády je 8 PL
100 g kakaa je 6 PL
100 ml zakysané smetany je 4 PL
100 g měkkého tvarohu je 3,5 PL
100 g rozpuštěného másla je 7 PL
100 g tuhého másla je PL
• PL = vrchovatá polévková lžíce
Do hrnku o objemu 250 ml se vejde:
250 g mléka
240 g vody
240 g oleje
175 g hrubé mouky
140 g hladké mouky
250 g rýže
170 g krupice
105 g ovesných vloček
150 g máku
250 g sádla, másla nebo tuku
• Můj tip
Pozor na nejčastější chybu při pečení. Neotvírejte troubu, chladný vzduch z venčí může narušit proces pečení a způsobit, že dezert bude nerovnoměrně propečený.
Ať se dobře peče!
vaše jihočeská kuchařka Karolína
Diskuse k článku