Nejlepší restaurace na jihu Čech? Goldie v Hotelu Nautilus v Táboře!

TÁBOR - Obrovský úspěch zaznamenala v uznávaném žebříčku českých restaurací Grand Restaurant - Maurerův výběr táborská restaurace Goldie v Hotelu Nautilus na Žižkově náměstí. Je desátá z TOP 100 českých a moravských restaurací! Žebříček byl zveřejněn minulý týden a v první desítce dominují známé pražské restaurace jako Zlatá Praha v Intercontinentalu, La Degustation Bohéme, Terasa U Zlaté studně nebo restaurace Alcron, která zvítězila. Úspěch táborské restaurace, kterou vede člen národního týmu kuchařů Martin Svatek, je mimořádný. V první stovce není žádná jiná restaurace v Jihočeském kraji s jedinou výjimkou - tou je restaurace Šupina v Třeboni, která zaujala 99. příčku.
Restauarce navštěvují hodnotitelé anonymně a zveřejnění výročního hodnocení nejlepších a nejzajímavějších tuzemských restaurací, jehož iniciátorem je Pavel Maurer, se každoročně očekává s velkým napětím. Přečtěte si, čím táborská restaurace Martina Svatka zabodovala. Aktuálně je také zapojena do akce Grand Restaurant Festival, která každoročně trvá od 15. ledna do konce února a přední české restaurace během této doby nabízejí ochutnávky svého menu za výhodné ceny. Najdou se nadšenci, kteří během těchto týdnů stihnou objet řadu restaurací v republice, aby si dopřáli kulinářský zážitek. Výběr přihlášených restaurací s jejich nabídkou stejně jako kompletní žebříček TOP 100 najdete na www.grandrestaurant.cz.
A zde už slíbený komentář k 10. příčce hotelu Nautilus:
Žižkovo náměstí 20
Tábor
390 01
Tábor
390 01
7–23, po–čt, 7–24, pá, 8–24, so, 8–22, ne
Kuchyně:
česká, mezinárodní, regionální
Zvláštnost:
Vysoké stropy na elegantních sloupech, moderně řešená bohatá výzdoba, zrcadla a sochy od místních řemeslníků i známých českých umělců. Kreativní je i chef pan Svatek, který připravuje unikátní pokrmy a organizuje skvělé kulinářské akce.
Diskuse k článku