Na mlýně voněl chléb, jitrnice a jelita. Slavilo se posvícení!



































Zobrazit galerii
(36)

HOSLOVICE - Česnekové placky, čerstvý chléb z pece, domácí zavařeniny i tlačenky, jelita a jitrnice. To byla chuťová inspirace z hoslovického mlýna. Posvícení na mlýně bylo poslední akcí letošního roku. Počasí se vydařilo a o návštěvníky nebyla nouze.
Závěrečná akce této sezony se mimořádně vydařila. Opět nechybělo pečení chleba spojené s ochutnávkou. Tentokrát od volarského pekaře Augustina Sobotoviče, který pekl i houstičky a česnekové placky.
Proběhly řemeslné ukázky pletení košíků, drátkování, výroba vinutých perel a ukázky nových i historických kachlů.
Děti si přišly na své v rukodělných dílnách pro nejmenší.
Dospělí raději ochutnávali posvícenské koláčky, hnětýnky, jitrnice, jelita a tlačenky. Zabijačkové pochoutky si někteří vezli i domů.
Samozřejmostí jsou vždy komentované prohlídky a pouštění mlýnského kola, které doplnilo vystoupení jihočeského folklórního souboru Kovářovan a místní harmonikář.
Diskuse k článku