Modernizace G-centra Tábor pokračuje. Na řadě je kuchyně


V podstatě se jedná o kompletní rekonstrukci gastronomického provozu. Dojde k výměně dlažby, obkladů, elektroinstalace, vzduchotechniky, vybavení a celkově se změní dispoziční rozmístění a pracovní plochy. „Na celém projektu intenzivně pracujeme již více než půl roku a v současné době máme možnost požádat o dotaci z operačního programu životního prostředí „Snížení energetické náročnosti gastro provozu“. Jedná se o padesáti procentní dotaci způsobilých výdajů a doufáme, že se nám ji podaří získat,“ řekla ředitelka G-centra Jana Svačinová. Nezbytnou podmínkou pro získání dotace je prokazatelné snížení energetické náročnosti celého provozu o 30 %.
Do Rady města Tábora jsme připravili materiály k této dotační výzvě a po schválení budeme podávat žádost do operačního programu životního prostředí. Realizace celého projektu by v ideálním případě probíhala v roce 2025. Jsou už rozplánované stavební úpravy a postupná výměna vybavení. Bude nezbytná i odstávka současné kuchyně. G-centrum tak bude muset zajistit stravování klientů a zaměstnanců tak, aby se jich tato rekonstrukce dotkla co možná nejméně. Odměnou jim bude moderní prostor s moderním vybavením, zrekonstruovaná jídelna a efektivní rozmístění pracovních ploch.
-pi-
Diskuse k článku