DOBROTY: Vláčný jablečný koláč s rumem

Jednoduchý recept se skvělým efektem, takový je tento jablečný koláč. A když ho budete podávat se zakysanou smetanou, budou se vaši hosté cítit jako ve vyhlášené cukrárně.
Troubu si předehřejte na 180 stupňů a dortovou formu si vyložte pečicím papírem.
Rozpusťte si 115 g másla a nechte zchladnout.
Připravte si jablka (600 g). Oloupejte je a rozkrájejte na plátky.Do mísy si prosejte 110 g hladké mouky, lžičku prášku do pečiva a špetku soli.
V jiné míse si vyšlehejte 2 vejce do pěny. K nim přidejte 150 g třtinového cukru, lžičku vanilkového cukru a pomalu šlehejte, dokud nevznikne světlý krém. Do něj postupně vmíchávejte moučnou směs, rozpuštěné máslo a 3 lžíce rumu.
Nakonec přidejte jablka a těsto přidejte do formy, pomocí lžíce urovnejte jablka.
Pečte 40 minut a po upečení podávejte se zakysanou smetanou.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku