DOBROTY: Upečte si doma trdelníky

Práce na půl odpoledne, kuchyně vzhůru nohama, ale šťastní strávníci. Alespoň tak to vypadalo u nás, když jsme se pustili do přípravy domácích trdelníků.
Kostku droždí promíchejte se lžící vlažného mléka a špetkou cukru. Nechte vzejít kvásek.
Mezitím si smíchejte 500 g polohrubé mouky, 2 vejce, 250 ml mléka, špetku soli, 3 lžíce moučkového cukru a 80 g másla. Přidejte kvásek, vypracujte těsto a nechte ho na teplém místě kynout.
Z těsta vyválejte placku, ne tenkou, spíše silnější, krájejte pásy a ty namotejte na zavařovací sklenice nebo na trubičky na kremrole (ty jsem použila já, nejdřív jsem je potřela rozpuštěným máslem).
Pomažte vejcem a obalte ve skořicovém cukru. Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut.
Nechte chvilku vychladnout, stáhněte z trubiček a zase trdelníky obalte ve skořicovém cukru.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku