DOBROTY: Tradiční boršč. Barevná polévka plná chuti - Jižní Čechy Teď!
13. 4. 2025 8:19

DOBROTY: Tradiční boršč. Barevná polévka plná chuti

Boršč je ikonická polévka východoevropské kuchyně, která vás okouzlí barvou i chutí. Varianta s hovězím masem, červenou řepou a kysaným zelím je krásně vyvážená a zahřeje a zasytí. Kombinace zeleniny, koření a citrónové šťávy dává tomuto jídlu jedinečný charakter.


DOBROTY: Tradiční boršč. Barevná polévka plná chuti - Jižní Čechy Teď!

Oloupejte 3 velké mrkve, 1 větší petržel, 1 velkou červenou řepu a 2 velké brambory.

Zeleninu nakrájejte na menší kousky, řepu a brambory na kostky. Na kostky si nakrájejte také 250 gramů předního hovězího masa bez kosti.

Kysané zelí (100 g) překrájejte na kousky.

Do hrnce vložte maso, přidejte nakrájenou červenou řepu, jarní cibulku a kysané zelí. Přidejte 5 kuliček nového koření a 5 sušených bobkových listů. Zalijte směs 1200 g vody. Vařte 45 minut.

Pak přidejte brambory, polévku osolte a přidejte lžičku citronové šťávy.

Vařte dalších 15 minut.

Podávejte horké se lžící zakysané smetany a čerstvými bylinkami pro dokonalý chuťový zážitek!

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.