DOBROTY: Nakládané americké okurky

Když se nechcete pouštět do klasického zavařování, vyzkoušejte tuto rychlejší verzi na americké okurky. Jdou udělat z velkých salátovek nebo z polňaček.
Na dvě velké okurky připadnou dvě cibule a lžíce soli.
Okurky omyjte, cibuli oloupejte a nastrouhejte a nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte je se lžíci soli a nechejte je tři hodiny odpočívat. Pustí vodu, kterou pak vyždímejte.
Mezitím si připravte sklenice – vyvařte je nebo je propláchněte vroucí vodou.
Až vyždímáte vodu, napěchujte okurky a cibuli do sklenic.
Na nálev svařte 200 ml jablečného octa, 50 g krupicového cukru, 1/2 lžičky: drceného pepře, kari. chilli a 1 lžíci čerstvého kopru. Nálev nalijte so sklenic a ty pak pěvně zavíčkujte.
Okurky jsou ihned pěkně pikantní, ale zjemní, když je necháte uležet. Můžete je servírovat ke grilovanému masu nebo k sekané, hodí se i do burgerů.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku