DOBROTY: Jarní aspik - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Jarní aspik - Jižní Čechy Teď!
DOBROTY: Jarní aspik - Jižní Čechy Teď!
17. 3. 2021 11:21

DOBROTY: Jarní aspik

Čtenářka Jitka Pavlíková ze Strakonic přispěla do rubriky Inspirace svým výtvorem z kuchyně. Udělejte si společně s ní jarní aspik. Figurální náměty zaujmou především děti.

DOBROTY: Jarní aspik - Jižní Čechy Teď!

Budeme potřebovat želatinu na vaječnou tlačenku, 1 kostku masoxu, několik plátků mrkve a ředkviček , krájený salám a plátkový sýr, kousek červené a zelené kapie, vajíčka vařená natvrdo, olivy, nasekanou pažitku, ocet, sůl.

Z plátkového sýra a salámu vykrájíme pomocí vykrajovátek různé jarní motivy, jako jsou zvířátka, motýli, květiny, houbičky apod. Z vajíčka natvrdo vytvoříme sluníčko, ze zelené papriky stonky a listy květin.

Podle návodu na sáčku si uvaříme aspik, který dochutíme kostkou masoxu, troškou octa a soli. Asi 1/3 tohoto uvařeného aspiku nalijeme na dno dortové formy a necháme ztuhnout.

Po ztuhnutí na tuto vrstvu vyskládáme připravené motivy tak, jak si výslednou kompozici představujeme. Musíme ale myslet na to, aby byly otočené vrchní stranou dolů.

Nakonec opatrně a po částech rozmístěné motivy zalijeme zbývajícím teplým aspikem a vše necháme v lednici ztuhnout. Druhý den hotový aspik z formy vyklopíme a servírujeme.

Dobrou chuť!

Máte v zásobě také nějaký jarní recept! Podělte se o něj s dalšími čtenáři.
Pošlete nám ho na novotna@jihocesketydeniky.cz.

 

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.