DOBROTY: Jarní aspik

Budeme potřebovat želatinu na vaječnou tlačenku, 1 kostku masoxu, několik plátků mrkve a ředkviček , krájený salám a plátkový sýr, kousek červené a zelené kapie, vajíčka vařená natvrdo, olivy, nasekanou pažitku, ocet, sůl.
Z plátkového sýra a salámu vykrájíme pomocí vykrajovátek různé jarní motivy, jako jsou zvířátka, motýli, květiny, houbičky apod. Z vajíčka natvrdo vytvoříme sluníčko, ze zelené papriky stonky a listy květin.
Podle návodu na sáčku si uvaříme aspik, který dochutíme kostkou masoxu, troškou octa a soli. Asi 1/3 tohoto uvařeného aspiku nalijeme na dno dortové formy a necháme ztuhnout.
Po ztuhnutí na tuto vrstvu vyskládáme připravené motivy tak, jak si výslednou kompozici představujeme. Musíme ale myslet na to, aby byly otočené vrchní stranou dolů.
Nakonec opatrně a po částech rozmístěné motivy zalijeme zbývajícím teplým aspikem a vše necháme v lednici ztuhnout. Druhý den hotový aspik z formy vyklopíme a servírujeme.
Dobrou chuť!
Máte v zásobě také nějaký jarní recept! Podělte se o něj s dalšími čtenáři.
Pošlete nám ho na novotna@jihocesketydeniky.cz.
Diskuse k článku