DOBROTY: Domácí pizza z kynutého těsta - Jižní Čechy Teď!
23. 5. 2022 15:27

DOBROTY: Domácí pizza z kynutého těsta

Když víte dopředu, že chcete dělat domácí pizzu, stojí za to připravit si kynuté těsto. Sice si na něj počkáte, ale pizza z něj je prostě výborná.

DOBROTY: Domácí pizza z kynutého těsta - Jižní Čechy Teď!

Na dvě kulaté pizzy budete potřebovat 10 g čerstvého droždí, které rozdrobíte do misky. Přidejte půl čajové lžičky krupicového cukru a trochu vlažné vody. Rozmíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.

Do větší mísy si připravte 250 g hladké mouky, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 1 čajovou lžičku soli a přidejte kvásek. Začněte zpracovávat těsto a postupně přilévejte 150 ml vlažné vody.

Až budeme mít zpracovaný bochánek, nechte ho v míse, zaprašte ho hladkou moukou a nechte dvě hodiny kynout.

Těsto rozdělte na polovinu, vytvarujte bochánky, rozválejte je na placku, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pizzu si obložte dle svého.

My kombinujeme bylinkový kečup, rajčatové pyré a pizza koření. Vše smíchejte a potřete těsto. Na oblohu pak šunka, rajčata, olivy, červená cibule a nastrouhaná mozzarella. 

Pizzu pečte ve vyhřáté troubě na 250 stupňů 10 – 15 minut.

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.