DOBROTY: Domácí pizza z kynutého těsta

Na dvě kulaté pizzy budete potřebovat 10 g čerstvého droždí, které rozdrobíte do misky. Přidejte půl čajové lžičky krupicového cukru a trochu vlažné vody. Rozmíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek.
Do větší mísy si připravte 250 g hladké mouky, 3 polévkové lžíce olivového oleje, 1 čajovou lžičku soli a přidejte kvásek. Začněte zpracovávat těsto a postupně přilévejte 150 ml vlažné vody.
Až budeme mít zpracovaný bochánek, nechte ho v míse, zaprašte ho hladkou moukou a nechte dvě hodiny kynout.
Těsto rozdělte na polovinu, vytvarujte bochánky, rozválejte je na placku, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pizzu si obložte dle svého.
My kombinujeme bylinkový kečup, rajčatové pyré a pizza koření. Vše smíchejte a potřete těsto. Na oblohu pak šunka, rajčata, olivy, červená cibule a nastrouhaná mozzarella.
Pizzu pečte ve vyhřáté troubě na 250 stupňů 10 – 15 minut.
Diskuse k článku