DOBROTY: Čočkový salát s pečenou mrkví a fetou - Jižní Čechy Teď!
10. 4. 2025 16:59

DOBROTY: Čočkový salát s pečenou mrkví a fetou

Lehký salát, který si můžete připravit den předem a pak si ho nachystat s sebou do krabičky na oběd. Skvěle chutná studený, zasytí a navíc vás potěší svou svěží kombinací chutí.


Nejdříve si připravte pečenou mrkev. Předehřejte si troubu na 180 stupňů, plech si vyložte pečicím papírem.

Čtyři velké mrkve očistěte, oškrábejte a nakrájejte je na malé kousky. V míse smíchejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky sušeného tymiánu, lžíci medu, sůl a pepř. Přidejte mrkev a promíchejte.

Vyložte na plech, dejte do trouby a pečte přibližně 40 minut. Po upečení nechte vychladnout.

Do servírovací mísy připravte 300 g hnědé čočky (vařené nebo konzervované), přidejte salát (mix salátu, salátové listy, polníček, rukolu,…) a pečenou mrkev.

Nakonec vmíchejte 100 g sýru feta nakrájeného na kousky.

Dobrou chuť!

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.