DOBROTY: Čočkový salát s pečenou mrkví a fetou

Lehký salát, který si můžete připravit den předem a pak si ho nachystat s sebou do krabičky na oběd. Skvěle chutná studený, zasytí a navíc vás potěší svou svěží kombinací chutí.
Nejdříve si připravte pečenou mrkev. Předehřejte si troubu na 180 stupňů, plech si vyložte pečicím papírem.
Čtyři velké mrkve očistěte, oškrábejte a nakrájejte je na malé kousky. V míse smíchejte 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky sušeného tymiánu, lžíci medu, sůl a pepř. Přidejte mrkev a promíchejte.
Vyložte na plech, dejte do trouby a pečte přibližně 40 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Do servírovací mísy připravte 300 g hnědé čočky (vařené nebo konzervované), přidejte salát (mix salátu, salátové listy, polníček, rukolu,…) a pečenou mrkev.
Nakonec vmíchejte 100 g sýru feta nakrájeného na kousky.
Dobrou chuť!
Diskuse k článku