DOBROTY: Bruschetty s rajčaty a mozzarellou - Jižní Čechy Teď!
9. 9. 2024 15:17

DOBROTY: Bruschetty s rajčaty a mozzarellou

Výborný předkrm typický pro Itálii. Vy si ho můžete připravit jako snídani i večeři nebo jako součást občerstvení na oslavu.

DOBROTY: Bruschetty s rajčaty a mozzarellou - Jižní Čechy Teď!

Základem burchetty (čtěte bruskety) je dokřupava opečený toast s rajčatovou směsí.

Nejprve si připravte směs. Masitá rajčata nakrájejte na malé kousky, k nim přidejte stejné množství na malé kousky nakrájené mozzarelly a lístky čerstvé bazalky. Dejte vychladit.

Mezitím si v mističce smíchejte olivový olej a prolisovaný česnek.

Dejte péct toasty (může být chléb nebo bagety) a hned po upečení je potřete směsí oleje a česneku.

Pak ne ně přidejte rajčatovou směs a nakonec posypejte bylinkovou solí.

Dobrou chuť!

 

Petra Novotná
Petra Novotná

Diskuse k článku

Pro přidávání a zobrazení komentářů je nutné se přihlásit / registrovat.