DOBROTY: Babiččina nadýchaná bábovka

Začněte tím, že si připravíte formu. Kombinací na její vymazání je také celá řada, my doporučujeme sádlo a strouhanku.
Zapněte si troubu na 180 stupňů.
Pak si ve větší míse ušlehejte 250 g cukru krupice s 1 balíčkem vanilkového cukru, ½ hrnečku oleje a 5 žloutky. Bílky si dejte stranou, budete je ještě potřebovat.
Do směsi pak přilejte ½ hrnečku horké vody a zamíchejte.
Přisypte 250 gramů polohrubé mouky a ½ prášku do pečiva.
Z pěti bílků si ušlehejte sníh a pomalu vmíchejte do směsi. Nešlehejte! A vmíchávejte vždy v jednom směru.
Těsto si rozdělte na půl a do jedné poloviny přidejte 2 lžíce kakaa.
Do formy nalejte nejdříve světlé těsto, pak pomalu a pravidelně přidávejte to tmavé.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů přibližně 40 minut. Zda je bábovka hotová, zjistíte tak, že do bábovky zapíchnete špejli. Když se na ni těsto nepřilepí, je hotová, můžete ji vyndat z trouby a ještě horkou ji vyklopit.
Dobrou chuť!
Máte také rodinný recept, ke kterému se rádi vracíte? Podělte se o něj s našimi čtenáři!
Pište na novotna@jihocesketydeniky.cz.
Diskuse k článku